Share
S-a inaugurat o secție ATI la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare

S-a inaugurat o secție ATI la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare

Ieri, 20 septembrie, la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare a fost inaugurată o secție de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

Totodată, în cadrul proiectului au fost efectuate amenajări interioare pentru saloane, cabinete și recompartimentări de spații. În același timp, s-a realizat schimbarea destinației unor încăperi existente, cu intervenții la compartimentare, pentru a corecta anumite fluxuri în unitatea spitalicească.

În ceea ce privește saloanele din compartimentul de terapie intensivă, acestea sunt dotate cu paturi speciale de terapie intensivă, dispun de monitoare de funcţii vitale de înaltă performanţă, conectate la staţia de monitorizare centralizată, ventilatoare mecanice şi sisteme formate din injectomate automate cu 6 seringi, 2 pompe de perfuzie şi 2 pompe de nutriţie.

Valoarea totală a proiectului este de 10 milioane lei, TVA inclus. Finanțarea a fost asigurată din bugetul autorităților județene, în sumă de 6,7 milioane lei, 2,8 milioane lei au fost asigurați din fonduri proprii ale spitalului, urmând ca finanțarea din partea autorităților să fie suplimentată pentru finalizarea acestui obiectiv de investiții.

Un alt proiect important pentru dezvoltarea Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare este construirea unei noi clădiri cu ambulatoriu, proiect care va fi depus în această săptămână spre finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu