Share
Proiecte spectaculoase pentru Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare și foarte utile pentru pacienți (GALERIE FOTO)

Proiecte spectaculoase pentru Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare și foarte utile pentru pacienți (GALERIE FOTO)

Aleșii județeni s-au întâlnit în ședință extraordinară joi, 18 octombrie, pentru a dezbate trei importante proiecte ce  au vizat Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean. Cu unanimitate de voturi, consilierii au votat pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul ”Extindere pe verticală tronson sudic și reparații capitale șarpantă și schimbare învelitoare tronson nordic, corp clădire C1” la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, valoarea totală a investiției fiind de 1,13 milioane de euro.

S-a votat, totodată, pentru aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului ”Extinderea și dotarea Ambulatorului Integrat al Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie”. Intervenția propusă constă în extinderea ambulatoriului integrat al secției de psihiatrie, respectiv a celor două cabinete din pavilioanele psihiatrie bărbați și femei care, în prezent, funcționează în corpuri de clădire independente, printr-un corp de legătură care facilitează accesul la spațiile medicale pacienților internați, personalului medical și pacienților neinternați, precum și persoanelor cu dizabilități motorii și pacienților transportați cu targa, fiind dotat cu ascensor și elevator. Valoarea totală a investiției este de 12,2 milioane de lei, iar durata de realizare este de 24 de luni. În vederea realizării acestor lucrări a fost identificată oportunitatea obținerii finanțării nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Un al treilea proiect votat de aleșii județeni a fost aprobarea depunerii cererii de finanțare și a cheltuielilor aferente la obiectivul mai sus menționat.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu