Share
Proiect pilot pentru secția postliceală sanitară din Baia Mare, anunțat de ministrul Sănătății, Sorina Pintea

Proiect pilot pentru secția postliceală sanitară din Baia Mare, anunțat de ministrul Sănătății, Sorina Pintea

Ministerul Sănătăţii va lansa un proiect pilot destinat susţinerii secţiei postliceale sanitare care funcţionează în cadrul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf. Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care a fost la deschiderea noului an şcolar în unitatea de învățământ – relatează Agerpres.

„Ne gândim să facem aici, în Maramureş, un proiect pilot, în care Ministerul Sănătăţii să ia sub tutelă o parte din învăţământul sanitar şi să încercăm să formăm viitoare cadre medicale cu adevărat foarte bine pregătite”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a precizat că fostul liceu sanitar din Baia Mare fost recunoscut în nord-vestul României drept unul performant.

„Era un liceu de prestigiu al judeţului Maramureş, Liceul Sanitar, al regiunii de nord, pregătea viitorii asistenţi medicali, viitori medici. Din păcate, nu cunosc motivele schimbării, dar a ajuns un liceu de ştiinţe ale naturii, având clase postliceale în domeniul sanitar, fără locuri bugetate, fapt inadmisibil pentru un oraş ca Baia Mare, pentru judeţul Maramureş. (…) Am venit în Baia Mare pentru deschiderea anului şcolar la fostul Liceu Sanitar care din anul 2014 a fuzionat cu Seminarul Teologic, de altfel o fuziune foarte bună. Religia are grijă de suflet, iar viitorii noştri asistenţi medicali au grijă de trup”, a spus Sorina Pintea.

Conform unui profesor coordonator al secţiei postliceale sanitare din Baia Mare, majoritatea absolvenţilor se îndreaptă spre facultăţile de medicină sau devin angajaţi ai unor spitale din judeţul Maramureş.

Lasă un comentariu