Share
Problemele sistemului informatic din sănătate – la analize

Problemele sistemului informatic din sănătate – la analize

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, luni, că s-a constituit un grup la nivelul instituţiei pe care o reprezintă care să analizeze problemele reale ale sistemului informatic al CNAS, relatează Agerpres.

“Sistemul informatic – ştiţi foarte bine că funcţionează deficitar. Nu aş putea spune că (n.r. – pacienţii) au fost afectaţi, dar aş discuta despre sistemul informatic, care este notat în fiecare zi de cei care îl utilizează. Astăzi, de exemplu, a primit nota 2. Ceea ce este frustrant şi pentru medicii de familie, pacienţi şi pentru mine, pentru că de fiecare dată când se întâmplă acest lucru încerc să găsim împreună soluţii”, a spus Pintea.

“Din banii alocaţi pentru achiziţia acestui soft o mare parte s-au utilizat pentru pregătirea personalului din CNAS, care să fie pregătit să lucreze la acest sistem, şi acest personal spune că nu ştie. Sigur, pe bani buni. (…) Eu am nişte concluzii pe care le-am tras, inclusiv anumite soluţii pe care le putem implementa. (…) Sunt nominalizate persoane cu subiect şi predicat, inclusiv persoane care lucrează în casele judeţene şi care au fost pregătite să intervină, dar nu sunt”, a explicat ministrul maramureșean al Sănătății.

Rivulus Dominarum

Lasă un comentariu