Share
Coronavirusul a făcut o primă victimă în România

Coronavirusul a făcut o primă victimă în România

Inițial, în Gorj a fost depistată prima persoană din țară infectată cu noul coronavirus (COVID-19). Dar nu bărbatul cu pricina e prima victimă a coronavirusului, ci Carmen Ivanov, directoarea DSP Gorj. Ea a fost făcută cu ou și oțet de ministrul Sănătății, Victor Costache, care a și demis-o. Dar retestarea pacientului din Gorj a dat rezultat negativ, așa că s-a intrat în prelungiri, cu o a treia testare. Dacă diagnosticul se mai joacă, demiterea nu, căci rămâne bătută în cuie, dacă nu va spune altceva instanța.  Mai mult, în județul Gorj a fost înregistrat un dosar penal pentru infracțiunea de „neglijență în serviciu”, polițiștii și procurorii autosesizându-se ca urmare a informațiilor comunicate public de către Ministerul Sănătății! Nu e clar dacă s-au autosesizat și după rezultatul retestării.

Cică Maramureșul are și el coronavirusul lui, doar că acum e plasat la Cluj

Oricum nu se făcea să rămânem la coada Europei și să nu avem și noi bolnavii noștri de coronavirus,  cum ar spune – prin vocea lui Cațavencu – mereu actualul Caragiale.

”Până când să n-avem şi noi coronavirușii noștri?… Anglia-şi are coronavirușii săi, Franţa-şi are coronavirușii săi, până şi chiar Austria-şi are coronavirușii săi, în fine oricare naţiune, oricare popor, oricare ţară îşi are coronavirușii săi.  Numai noi să n-avem coronavirușii noştri?!… Cum zic: această stare de lucruri este intolerabilă, ea nu mai poate dura!…”

Și nici n-a durat, căci în cursul zilei de astăzi, au fost confirmate două noi cazuri de infectare cu virusul COVID-19.  Un bărbat e chiar din Maramureș,  deci am intrat în rând cu lumea, avem și noi ”faliții noștri”. Bărbatul are 45 de ani,  a venit  în 25 februarie din Italia, din afara zonelor de carantină,  și e internat la Cluj, cu o bronhopneumonie. Dar și o femeie din Timișoara, de 38 de ani, revenită din Bergamo. Ni se spune că amândoi au o evoluție pozitivă. Cum ar veni, există șanse ca la retestare să li se infirme și lor infectarea cu noul coronavirus.

Una peste alta, e important că, pentru restul persoanelor testate, rezultatele analizelor de la Institutului Național de Boli Infecțioase ”prof.dr. Matei Balș” au fost negative. În prezent, la nivel național  se află în carantină 47 de persoane,  iar 8.356 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu