Share
PREMIERĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN.  Operație ce combină tehnica laparoscopică și cea endoscopică

PREMIERĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN. Operație ce combină tehnica laparoscopică și cea endoscopică

O operație inedită a fost realizată cu succes în ultima zi de februarie, de o echipă de medici de la Spitalul Județean de Urgență ”dr. Constantin Opriș” Baia Mare, beneficiară fiind  o  pacienta  în vârstă, care ar fi suportat foarte greu o operație clasică.

”Am reușit prima rezecție de polipi colonici prin tehnici combinate: laparoscopică și endoscopică. Și asta numai pentru că împreună cu doamnele doctor Codruta Rațiu (din compartimentul de Gastroenterologie) și Adriana Stoicovici (ATI) am făcut cea mai grozavă echipă”  (vezi foto) – a scris pe o rețea de socializare chirurgul Mihaela Leșe, medic primar de chirurgie generală și medicul coordonator al Blocului Operator.

”A fost o operație de polipi de dimensiuni mari. S-a  intervenit chirurgical, laparoscopic, ajutată fiind de specialistul gastroenterolog  care a efectuat endoscopia, pentru a ne  ajuta să facem incizia acolo unde erau localizați polipii” – a explicat dr. Leșe. Ea a spus că este prima intervenție de acest gen pe care a efectuat-o și că sunt puține centre medicale din țară unde se realizează astfel de operații. ”E nevoie de un antrenament foarte bun în chirurgia laparoscopică  și, în plus, sunt necesare dotări tehnice de performanță și în laparoscopie și în gastroenterologie” – a adăugat chirurgul.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu