Share
Prelevare de organe la Spitalul Județean de la un bărbat aflat în moarte cerebrală (VIDEO)

Prelevare de organe la Spitalul Județean de la un bărbat aflat în moarte cerebrală (VIDEO)

Echipe de medici din Târgu Mureş şi Cluj-Napoca au prelevat, vineri, 19 aprilie, plămânii, cordul şi rinichii de la un pacient în vârstă de 35 de ani aflat în moarte cerebrală în urma unui accident de circulaţie, a anunţat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Vasile Pop, potrivit Agerpres. Acesta a arătat că familia donatorului a fost de acord ca organele să fie donate pentru salvarea unor vieţi.

“Operaţiunea de prelevare a organelor a durat mai bine de cinci ore şi a fost efectuată de mai multe echipe medicale. (…) Noi încurajăm oamenii să recurgă la această metodă pentru a veni în ajutorul aproapelui”, a spus Vasile Pop.

El a mai menţionat că de la începutul acestui an în unitatea medicală din Baia Mare au avut loc cinci prelevări de organe, iar în 2018 au fost înregistrate 13 prelevări de organe, toate de la donatori aflaţi în moarte cerebrală.

Inima prelevată a ajuns în pieptul unui zălăuan de 24 de ani, care suferea de insuficiență cardiacă decompensată sever și singura șansă de supraviețuire o reprezenta  transplantul. Acesta a fost realizat la  Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş  de către o echipă condusă de șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, prof. dr. Horațiu Suciu – a consemnat cotidianul mureșean  ”Zi de zi”.

Sursa video: Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureș.

 

 

 

 

Lasă un comentariu