Share
O grădiniță privată are în continuare activitatea suspendată pe motiv de salmonella

O grădiniță privată are în continuare activitatea suspendată pe motiv de salmonella

Zilele trecute, o grădiniţă privată Teddies din Baia Mare a fost închisă temporar, după ce mai mulți copii și adulți din cadrul personalului grădiniței au fost internaţi cu toxiinfecţie alimentară în Spitalul de Boli Infecţioase din oraş. În urma rezultatelor analizelor s-a constatat că aceștia au fost intoxicați cu Salmonella de grup D. Este vorba de grădinița Teddies, una foarte apreciată, dar peste care a dat ghinionul Sallmonellei

“În total, au fost de 50 de consumatori și 25 de îmbolnăviri . Bolnavii au prezentat aceeași simptomatologie – grețuri, vărsături, scaune diareice, crampe abdominale, cefalee, hipotensiune arterială și subfebrilități. Au fost 11 cazuri în grupa 1-4 ani, 12 cazuri – 5-9 ani, un caz în grupa de vârstă 20-24 ani și un caz în grupa 35-44 ani. În urma analizelor a patru copii și două persoane din cadrul personalului, precum și din probele de alimente care au fost recoltate, s-a obiectivat Salmonella de grup D. Tulpinile izolate de Salmonella vor fi trimise către Institutul Cantacuzino. În continuare, grădinița va rămâne cu activitatea suspendată” – a declarat Rareș Pop, directorul DSP Maramureș.

1 Comentariu în această postare

  1. Mariana

    Gradinitele in general,nu sunt verificate corespunzator,intr-o nepasare crasa a autoritatilor.Pe strada Lebedei exista o gradinita unde autoritatea locala nu a fost interesata nici macar sa reduca viteza la max. 30 km/h.Nu exista trotuare pe care sa circuli cu copilul catre gradinita,te intersectezi cu str. Lupului unde indicatorul de cedeaza trecerea este ascuns dupa niste copaci,iar nu de putine ori trece pe langa tine un vitezoman cu 80-90 km/h.In tot timpul asta pe str.Serelor si Cehov,exista reglementari de viteza (30km/h),iar o strada fara trotuare practicabile ,cu zeci de copii care merg spre Gradinita,nu beneficiaza de nicio reglementare de viteza sau praguri pentru o atentie sporita a soferilor si cresterea sigurantei celor mici.

    Răspunde

Lasă un comentariu