Share
Noi restricții pentru minorii care-și doresc piercinguri sau tatuaje

Noi restricții pentru minorii care-și doresc piercinguri sau tatuaje

A intrat recent în vigoare un Ordin al Ministerului Sănătății care aprobă Normele de igienă pentru saloanele de înfrumusețare, saloanele de tatuaj, piercing și implantare dermală. Saloanele specializate nu au permisiunea de a realiza proceduri de tatuare cosmetică și artistică persoanelor sub 18 ani. De asemenea, este interzis să efectueze proceduri de piercing corporal și implant dermal minorilor, cu excepția cazurilor în care aceste proceduri sunt realizate în zona urechii și cu acordul părinților.

Acelaşi document prevede că în saloanele de înfrumuseţare sunt interzise proceduri medicale estetice invazive şi proceduri estetice pentru care se folosesc produse clasificate ca medicamente sau dispozitive medicale. Printre altele, actul normativ aduce mai multe interdicţii în ceea ce priveşte procedurile de tatuare şi, implantare dermală şi piercing.

”Este interzisă efectuarea procedurilor de piercing corporal şi implant dermal persoanelor cu vârsta sub 16 ani, cu excepţia piercingului din zona urechii pentru care este necesar acordul părintelui/tutorelui. Este interzisă efectuarea procedurilor de tatuare cosmetică și artistică a persoanelor cu vârsta sub 18 ani. Este interzisă efectuarea piercingului la nivelul organelor genitale persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani”, sunt prevederile articolului 15 din Normele de igienă pentru saloanele de înfrumuseţare şi saloanele de tatuaj, piercing şi implantare dermală care fac parte integrantă din Ordinul semnat de Alexandru Rafila.

Acelaşi articol prevede că ”este interzisă efectuarea de implanturi dermale la nivelul organelor genitale”, iar articolul următor interzice „mutilarea genitală sub orice formă, precum şi orice altă procedură ce poate fi definită ca o circumcizie la femei”, documentul subliniind că ”nu este luat în considerare acordul femeilor la niciuna dintre procedurile definite ca circumcizie a propriei persoane”.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu