Share
Minunile de lângă noi. ”Fără aportul dvs., doamna doctor, azi făceam înmormântarea!”

Minunile de lângă noi. ”Fără aportul dvs., doamna doctor, azi făceam înmormântarea!”

Teribil a fost accidentul de motocicletă avut de tânăra mămică Samuela Rigo.  Teribilă nevoie de sânge grupa A2 negativ sau 01 negativ a avut pentru operație. Teribilă a fost și mobilizarea donatorilor anonimi. Teribilă a fost cumpăna  din noaptea de 24 spre 25 iunie, petrecută de Sam – cum îi spun prietenii – la secția ATI a Spitalului Județean din Baia Mare Teribilă implicarea  echipei medicale, în frunte cu dr. Alina Rus, medic specialist ATI.

Rar am întâlnit oameni cu un caracter și devotare precum dvs. Cunoaștem situația grea din noaptea de 24 spre 25 iunie și stiu că, fără aportul dvs., azi avea loc înmormântarea. Știu că din „vina” dumneavoastră merg astăzi acasă la copii și le spun ca mama se va face bine. Mi-aș dori ca să vă întoarcă Dumnezeu tot binele făcut… .Cu oameni ca dvs. se poate reclădi sistemul medical românesc și societatea sănătoasă de mâine, așa că faceți cumva și trăiți măcar 100 de ani” – e mesajul cutremurător pe care Lucian Rigo, soțul Samuelei, l-a transmis public către dr. Alina Rus. 

Record de donatori la acest caz

”Dragi prieteni, vă anunț că soția a trecut cu bine peste operație. Da, chiar operația aceea ce nu avea loc, dacă nu ați fi donat voi sânge. Muțumesc tuturor celor ce s-au implicat într-un fel sau altul: unii au donat, alții au dat share, alții au mobilizat oameni spre centrele de transfuzie. La ultima mea socoteală, numărul donatorilor a fost de peste 300 și nu le venea nici medicilor să creadă, pentru că în nicio campanie nu s-a donat vreodată atâta sânge” –  a relevat Lucian Rigo un alt aspect deosebit al acestui caz.

Am fost apostrofați într-un comentariu pentru că am menționat (doar) o polițistă care a donat sânge, dintre sutele de donatori. I-am fi menționat pe toți, dar nu-i știm pe ceilalți. Fiindcă ei au donat pentru viața altuia, nu pentru vreo recunoaștere publică.  Aș putea, totuși, menționa o donatoare: o bucovineancă stabilită în Pitești (cu nick-name-ul Katy Florea), care – derutată de distanță – ne-a scris dorind să se asigure că sângele va ajunge la tânăra mămică. I-am răspuns că va ajunge: poate nu exact punga cu sângele donat de ea, ci o alta, dintr-o bancă de sânge apropiată, al cărei loc va fi luat de donarea ei. A doua zi ne-a scris că a donat la prima oră. Absolut impresionant traseu al solidarității și al ajutorului inter-uman: Moldovița (Bucovina) – Pitești – Baia Mare – Satu Mare.

”Deocamdată sunt stabilă, cam invalidă, dar în curs de recuperare”

O viață, o mamă – salvate. Când și-a revenit,  Sam a ținut să adreseze mulțumirile ei on-line, spațiul care i-a făcut cunoscut cazul și a făcut posibile spectaculoasele donări de sânge. A ținut să dea nota 10 secției ATI a Spitalului Județean din Baia Mare și pentru dr. Alina Rus.

”Dragii mei…pentru ca va fi greu să răspund o perioadă fiecăruia în parte,vreau să vă mulțumesc din suflet tuturor celor care mi-ați fost alături prin toate modurile posibile…cu ajutorul vostru am trecut de perioada critică si nu pot decât să vă fiu recunoscătoare […] Urmează o altă perioadă grea de recuperare, dar – așa cum mă stiti – #rezist. Deocamdată sunt stabilă, cam invalidă, dar în curs de recuperare.  Vă mulțumesc încă o dată tuturor. Vă iubesc” – acesta a fost mesajul mămicii care luptă să ajungă cât mai repede lângă familie. Cu senzația clară că s-a născut a doua oară, pentru a se întoarce lângă copii!

”Multumim pentru implicare tuturor. Ați dat dovadă de inimă mare, Dumnezeu să vă răsplătească!” – adaugă și Lucian Rigo.

Foto: @samuela.rigo.7.

 

3 Comentarii în această postare

 1. Dragos

  Felicitari echipei medicale , respect !

  Răspunde
 2. Dana A.

  Felicitari doamnei dr Rus si intregii echipe,pentru ca stim cu totii cit de importanta e munca in echipa intr-un asemenea caz.Dumnezeu lucreaza prin oameni!
  Sanatate multa Sam,te iubim

  Răspunde
 3. Sănătate multă mamico caci copiii su nevoie de tine

  Răspunde

Lasă un comentariu