Share
Ministrul Sorina Pintea, alături de rugbiștii de la CSM la donarea de sânge

Ministrul Sorina Pintea, alături de rugbiștii de la CSM la donarea de sânge

Echipa de rugby CSM Știința Baia Mare a decis să facă un gest umanitar, acela de a dona sânge. Au răspuns astfel apelului lansat de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, pentru a contracra  criza de sânge la nivel național. Cei 39 de sportivi și antrenori s-au prezentat pentru donare azi dimineață la Centrul de Transfuzii Sanguine Baia Mare . Sorina Pintea a ținut să fie alături de sportivi și a apreciat modul în care au răspuns apelului său.

”E nevoie de foarte mult sânge, sunt și pacienți cu afecțiuni oncologice care au nevoie de acest sânge. Am ales să vin în Baia Mare pentru că deputatul Călin Matei, colegul meu, m-a sunat și mi-a spus că echipa de rugby dorește să se alăture acestui apel și am vrut să fiu alături de el. Iar gestul de acum al echipei e foarte important, ca și mesajul pe care-l dau acești oameni: cei din comunitate ajută echipa, dar și echipa alege și acest mod de a răsplăti comunitatea” –   a spus Sorina Pintea.  Călin Matei, președintele CSM Știința Baia Mare, a amintit că sportivii clubului sunt la a patra donare de sânge și că au răspuns prezent și cu ani în urmă, după explozia cauzată de acumulările de gaze din subsolul unui bloc din Sighet.

Sportivii clubului băimărean consideră că au făcut un gest firesc, ce ține de omenie. Adrian Țală  ”E o inițiativă bună. E o campanie umanitară, acest gest ține de omenie. Oamenii trebuie să ajute între ei. Am fost informați că e criză mare de sânge în țară iar noi, fiind sportivi, facem acest lucru periodic, pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de sânge. Am mai participat la campanii de donare în București”.

 

Sergiu Lucaciu: ”Am vrut să facem un bine. Din câte am înțeles e criză de sânge și sunt oameni care au mare nevoie de ajutorul nostru”.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu