Share
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, se luptă cu cancerul

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, se luptă cu cancerul

Cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit de  îmbunătățirea  Programului Naţional de Oncologie derulat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Pornind de la premisa că, în lupta cu cancerul, bolnavul oncologic poate să fie tratat cu succes în multe cazuri, dacă boala e descoperită la timp, Ministerul Sănătăţii derulează două programe performante de depistare precoce a cancerului de col uterin şi a cancerului de sân.

Sorina Pintea  a precizat că, pe parcursul a cinci ani, peste 30.000 de femei vor beneficia gratuit de servicii de screening, respectiv de preluarea în tratament a cazurilor confirmate cu leziuni mamare incipiente. Jumătate dintre femeile care beneficiază de acest program aparţin categoriilor vulnerabile din punct de vedere socio-economic (zone defavorizate, mediu rural, şomere, grupuri etnice vulnerabile).De asemenea, peste 800.000 de femei cu vârsta cuprinsă între 24 şi 64 de ani urmează a beneficia de servicii de depistare precoce.

„Ministerul Sănătăţii va dezvolta prima reţea naţională de radioterapie în spitalele publice astfel încât să putem asigura accesul pacienţilor la radioterapie în cele mai importante spitale publice din ţară. În cadrul acordului semnat cu Banca Mondială vor fi investite peste 250 milioane de euro pentru echiparea a cinci centre din ţară.  De asemenea, asigurarea medicamentelor oncologice în unităţile sanitare reprezintă unul din obiectivele mandatului meu” – a declarat Sorina Pintea,  citată de Agerpres.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu