Share
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, afirmă că fenomenul șpăgii în spitale s-a diminuat, însă nu va putea dispărea decât în timp

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, afirmă că fenomenul șpăgii în spitale s-a diminuat, însă nu va putea dispărea decât în timp

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, cu privire la şpaga din spitale, că acest obicei încă mai există, însă nivelul a scăzut – relatează Agerpres.

„Avem un chestionar de feed-back pe care îl prelucrăm. Raportul acesta se publică pe site-ul ministerului, dar în afara acestor cifre seci eu am acces şi la date mai multe şi pot să văd şi spitalele unde se percepe declarativ, pentru că pacienţii spun asta. Nivelul a scăzut. Era de aşteptat să scadă. Nu va dispărea acest fenomen, decât poate în timp. Dar suntem de vină cu toţii, şi pacienţi, şi personalul medical. Mă întreba cineva dacă sunt de acord cu ceea ce se întâmplă la Spitalul Judeţean Bistriţa, în sensul că managerul a instituit o regulă cum că pacienţii semnează la intrarea în spital că nu vor da şpagă. Cineva mă întreba de ce nu şi personalul medical? Personalul medical are un regulament de ordine interioară, are o fişă a postului în care nu scrie că trebuie să pretindă, dimpotrivă. Spuneam de multă vreme că, dacă fiecare ar respecta cee ce e scris în fişa postului, lucrurile ar sta altfel”, a spus Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a făcut această declarație joi, în contextul participării la ediţia a II-a a conferinţei de îngrijire a pacientului „Rolul comunicării în îngrijirea pacientului – Comunicarea devine o artă atunci când vine din inimă”, de la Satu Mare.

Lasă un comentariu