Share
Ministrul maramureșean al Sănătății se gândește la măsuri pentru limitarea șpăgii în spitale

Ministrul maramureșean al Sănătății se gândește la măsuri pentru limitarea șpăgii în spitale

Ministrul maramureșean al Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi că va realiza un plan de măsuri, împreună cu sindicatele din domeniu, pentru limitarea şpăgii din spitale, fenomen care este de „mare amploare” – relatează Agerpres.

„La această discuţie pe care am avut-o cu cele două federaţii (Sanitas şi Solidaritatea – n.r.) am deschis şi această problemă. Concluzia a fost că împreună vom lua nişte decizii, poate chiar conştientizate într-un plan de măsuri, astfel încât să limităm foarte mult acest fenomen care din păcate nu este eradicat şi i-aş contrazice puţin pe colegii mei, în sensul că este încă de mare amploare. În permanenţă mesajele care îmi vin scot în evidenţă acest aspect”, a declarat Pintea într-o conferinţă de presă susţinută după întâlnirea cu reprezentanţi ai sindicatelor Sanitas şi Solidaritatea.

În plus, Pintea a precizat că s-a convenit la întărirea rolul sindicatului în luarea deciziilor, în rezolvarea unor probleme care ţin de organizarea muncii salariaţilor dintr-un spital.

Lasă un comentariu