Share
Maramureșenii infectați cu coronavirus au ales să rămână internați în spital

Maramureșenii infectați cu coronavirus au ales să rămână internați în spital

De la debutul pandemiei, județul Maramureș s-a menținut în coada clasamentului privind numărul de cazuri de coronavirus, până la momentul de față fiind confirmat un număr total de 219 cazuri în întreg județul, dintre care mai sunt active, în prezent, 47.

Având în vedere receptivitatea majorității maramureșenilor față de măsurile stabilite, era de așteptat ca aceștia să continue să acționeze sub semnul vigilenței și să nu riște punerea în pericol a celor din jur, cu atât mai mult în cazul confirmării bolii.

Din păcate, România se află într-o situație îngrijorătoare, cu 555 cazuri noi în 24 de ore (record de la începutul pandemiei). În plus, potrivit unei decizii a CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus, persoanele care au fost testate pozitiv pot să părăsească unitățile medicale pe propria răspundere.

Chiar și așa, până la momentul de față, niciunul dintre maramureșenii infectați cu virusul SARS-CoV-2 nu a solicitat externarea, chiar dacă legal ar putea beneficia de acest drept, ceea ce denotă responsabilitatea de care dau dovadă pacienții.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu