Share
La plecarea din această lume, un băimărean a salvat cinci vieți

La plecarea din această lume, un băimărean a salvat cinci vieți

Familia unui băimărean în vârstă de 69 de ani, internat cu un accident vascular cerebral și ajuns în moarte cerebrală, a găsit puterea de a face un gest de mare generozitate: a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi. Astfel, au primit o șansă la viață alți semeni, care așteptau transplanturi de ficat, rinichi sau cornee.

În zorii dimineţii de vineri, 21 februarie, s-a încheiat la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare o nouă prelevare de organe şi ţesuturi
Echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni (dr. Vasile Lungu, Dr. Gheorghe Potlog, as. Rodica Dinu) şi Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj (dr. Dan Enache, dr. Mihai Suciu) au adus speranţa pentru trei oameni care aşteptau un transplant de ficat şi rinichi. La Institutul Clinic Fundeni, un pacient în vârstă de 41 de ani, aflat într-o stare foarte gravă, cu şanse minime de supravieţuire, a primit o nouă viaţă prin transplant de ficat. Intervenţia a fost realizată cu succes de echipa dr. Vlad Braşoveanu.

Echipele de transplant ale ICUTR Cluj au redat bucuria vieţii pentru alţi doi pacienţi: o femeie de 56 de ani şi un bărbat de 62 de ani, a căror unică şansă era transplantul de rinichi. Corneea va fi transplantată la Spitalul Militar Central Bucureşti. Din partea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, au participat, în această luptă contracronometru: dr. Andrei Mureşan şi dr. Adriana Stoicovici. (C.Ț.)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu