Share
La nevoie se va suplimenta numărul dozelor de vaccin antigripal

La nevoie se va suplimenta numărul dozelor de vaccin antigripal

Nu toate vaccinurile antigripale au fost aduse, fiind vorba de patru tranşe, şi a fost asigurată inclusiv posibilitatea suplimentării numărului de doze – a informat sâmbătă Ministerul Sănătății, potrivit Agerpres.

„Nu au fost aduse toate. Se aduc in patru tranşe. Medicii de familie au fost informaţi de către DSP-uri”, a arătat Ministerul Sănătății, adăugând că în ultimii doi ani numărul de vaccinuri achiziţionate a crescut constant. „Anul acesta am luat 1.500.000 de doze. În anul 2016 s-au luat 600.000. În 2018 – 1.300.000 de doze”, menţionează ministerul.

Potrivit aceleiaşi surse, perioadă optima de vaccinare este septembrie-noiembrie şi se imunizează doar populaţia cu risc de îmbolnăvire.

„Ministerul Sănătăţii a făcut acord cadru pentru patru ani şi am asigurat necesarul, inclusiv posibilitatea suplimentării numărului de doze – pe care am bugetat-o din economii. În ceea ce priveşte vaccinarea copiilor sub trei ani, anul trecut a fost nevoie de 2.000 de doze care au şi fost asigurate. Anul acesta sunt de aproximativ de cinci ori mai multe vaccinuri, pentru 9200 de copii”, se mai arată în comunicatul ministerului.

Lasă un comentariu