Share
Intervenție chirurgicală realizată în premieră la Spitalul Județean

Intervenție chirurgicală realizată în premieră la Spitalul Județean

La Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare s-a făcut marți, în premieră pentru unitatea medicală, o intervenție chirurgicală laparoscopică de histerectomie totală cu anexectomie bilaterală (procedura prin care se realizează extirparea uterului, a colului uterin, precum și a ambelor ovare) în cazul unei paciente de 55 de ani, diagnosticată cu hiperplazie de endometru cu atipii (aceasta reprezentând o stare precanceroasă). Evoluția postoperatorie a fost foarte bună, pacienta fiind externată după doar două zile, fără complicații.

Intervenția, care a durat aproape 3 ore, a fost realizată de către Mariana Radu, medic specialist obstetrică – ginecologie, care face specializare în chirurgie laparoscopică și oncologie genito-mamară în Franța, Gavrilă Timiș, medic șef secție obstetrică – ginecologie din cadrul Spitalului Județean, Ștefan Pop, medic primar ATI, și asistent medical instrumentar Maria Dunca.

“Acest tip de intervenție, realizată laparoscopic, are foarte multe avantaje comparativ cu intervenția chirurgicală clasică. Este vorba despre durerea minimă resimțită post operator, traumatismul chirurgical minim, lipsa complicațiilor de plagă, recuperare rapidă, reducerea numărului de zile de spitalizare, reintegrarea rapidă în activitatea cotidiană și costuri minime pentru spitalizare”, a precizat medicul Gavrilă Timiș.

Lasă un comentariu