Share
Intervenție chirugicală complexă realizată cu succes la Spitalul Județean Baia Mare

Intervenție chirugicală complexă realizată cu succes la Spitalul Județean Baia Mare

La Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare a avut loc o intervenție chirurgicală complexă, în cadrul căreia a fost operat un pacient în vârstă de 49 de ani.

Acesta a fost internat în spital pentru o formațiune tumorală mediastinală anterioară cu suspiciune de timon cu miastenia gravis. Intervenția chirurgicală coordonată de dr. Petruț Giuliano, preşedinte Colegiul Medicilor Maramureş şi medic coordonator compartiment Chirurgie Toracică, este un exemplu de colaborare de succes între mai multe ramuri chirurgicale, respectiv chirurgie toracică, chirurgie cardiacă.

Echipa de chirurgie toracică din cadrul spitalului a efectuat o intervenție comună cu medici specialiști în chirurgie vasculară – cardiacă.

Pentru pregătirea adecvată preoperatorie și post operatorie au fost implicate și alte ramuri medicale. Aceștia au alcătuit echipa de îngrijire integrată și pentru perioada preoperatorie și postoperatorie, pacientul fiind monitorizat pe parcursul tuturor etapelor de către echipa de anestezie-terapie intensivă.

Tumorile mediastinale aflate în apropierea structurilor vitale necesită un nivel ridicat de experiență în tehnicile de disecție şi suficientă experiență din partea chirurgilor pentru a elimina anumite riscuri.

„Mă bucură faptul că pentru intervențiile chirurgicale complexe, Spitalul Județean are posibilitatea formării unei echipe mixte de specialiști de chirurgie toracică şi chirurgie cardiacă, dedicată fiecărui caz în parte, pentru a obține cele mai bune rezultate. Îi mulțumesc domnului Dr. Petruț Giuliano pentru exemplul de profesionalism colegial de care a dat dovadă. De admirat a fost şi coordonarea echipelor medicale care au făcut ca operația să decurgă fără nicio problemă. Grație profesionalismului și suportului acestor medici şi al întregii echipe, în cazul de față se discută de o colaborare foarte bună între mai multe specialități în beneficiul pacienților care apelează la serviciile medicale ale Spitalului Județean”, declară manager jr. George Alexandru Oros.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Vaslovic Fănel

    Dr.PETRUȚ nu este la prima „ispravă”de acest gen.Eu personal am fost operat de dânsul,fiindu-mi extirpat o tumoare gigant ,de la unul dintre plămâni.Cuvintele sunt prea sărace pentru ai putea mulțumi.Este un adevărat înger pe pământ.Pe această cale vreau să- mi exprim toată stima și considerația ,pentru dânsul și întregul personal de la secția de Chirurgie toracică!!!!

    Răspunde

Lasă un comentariu