Share
Îngrijiri medicale la domiciliu, decontate prin CAS

Îngrijiri medicale la domiciliu, decontate prin CAS

Maramureșenii pot beneficia de îngrijiri medicale la domicilu, decontate prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureș. Astfel, pot beneficia de o serie de servicii medicale chiar la ei acasă. Printre aceste servicii medicale sunt injecții la domiciliu, injecție intravenoasă, injecție intramusculară, injecție intradermică, injecție subcutanată, testare antibiotic, perfuzii la domiciliu, perfuzie hidratare și mineralizare. Perfuziile sunt supravegheate și monitorizate. De asemenea, recoltare de analize la domiciliu, tratamentul escarelor de gradele gr. 2, 3 și 4, sau pansamente ori suprimarea firelor.

„Serviciile de îngrijiri medicale la domiciliu se acordă de către furnizorii de îngrijiri medicale la domiciliu pe bază de recomandare pentru îngrijiri medicale la domiciliu, ținând seama de starea de sănătate a asiguratului și de statusul de performanță ECOG al acestuia”, arată documentul CAS Maramureș.

„Recomandarea pentru efectuarea serviciilor de îngrijiri medicale la domciliu se face de căte medicii de specialitate din ambulatoriu, inclusiv medicii de familie li de către medicii de specialitate din spitale la externarea asiguraților, medici aflați în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate”, mai arată documentul.

Cei interesați trebuie să știe că nu vor fi luate în calcul de către casa de asiguri recomandările medicale în care este nominalizat furnizorul de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu și nici recomandările medicale care nu cuprind o periodicitate/ritmicitate a serviciilor recomandate, în concordanță cu diagnosticul stabilit și în funcție de patologia asiguratului. „Medicii de specialitate din ambulatoriul de specialitate, inclusiv medicii de famile, recomandă îngrijiri medicale la domiciliu numai ca o consecință a consultației medicale raportate la casa de asigurări de sănătate”, se mai arată în document.

Mai multe detalii, aici.

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu