Share
În două luni, la Spitalul Județean Baia Mare s-au făcut peste 9.200 de investigații radiologice și de imagistică medicală

În două luni, la Spitalul Județean Baia Mare s-au făcut peste 9.200 de investigații radiologice și de imagistică medicală

Specialiștii Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală CT-RMN din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare (SJUBM) au lucrat intens și în perioada stării de urgență, respectiv cea de alertă. S-au realizat 9.232 de investigații de specialitate, în lunile aprilie și mai, cu respectarea tuturor procedurilor în vigoare și având în vedere siguranța pacienților și personalului medical.

Potrivit medicului șef al laboratorului, dr. Daniela Trenișan – medic primar radiologie și imagistică medicală, în luna aprilie s-au efectuat 3.505 investigații, majoritatea destinate bolnavilor de pe secțiile spitalului (2.829) și pacienților Ambulatorului Integrat al unității (602), dar și cu plată (74).

Pentru luna mai, cifrele statistice arată 5.727 de investigații (dintre care 4.498 pacienți secții, 779 Ambulator Integrat, 438 cu plată, 10 interspitalicești, 2 pentru personal).

“În perioada aprilie-mai, s-a reușit efectuarea tuturor investigațiilor de înaltă performanță CT-RMN de pe listele lungi de asteptare, cu efortul întregului colectiv”, precizează dr. Daniela Trenișan.

Conducerea unității medicale mulțumește personalului laboratorului pentru munca depusă! În cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală CT-RMN activează nouă medici, 25 de asistenți medicali, trei registratori medicali și un fizician.

Laboratorul oferă servicii de: radiologie convențională pe cinci aparate, mamografie digitală/ecografie mamară în cabinet dedicat, ecografie generală și specială, rezonanță magnetică nucleară (RMN), osteodensitometrie-DEXA, tomografie computerizată (CT) pe trei aparate (achiziție spirală). De curând, laboratorul a fost dotat cu un CT cu 128 secțiuni, cel mai performant din NV țării.

Lasă un comentariu