Share
Hipoterapie cu bucurie pentru tinerii de la Esperando

Hipoterapie cu bucurie pentru tinerii de la Esperando

La Asociația „Esperando” organizarea activităților pentru tinerii cu dizabilități, beneficiari necesită o abordare creativă și adaptată nevoilor individuale ale fiecăruia. Programul include: activități educaționale, sociale și recreative, dezvoltare personală, terapie prin artă, abilități de viață, meloterapie, ateliere de meșteșuguri, hipoterapie.

Ieri,tinerii asociației au vizitat Centrul de Echitație și Hipoterapie „Hipopas” Băița. A fost o ocazie de a se bucura de natura frumoasă și de a interacționa cu animăluțele.

Terapia cu ajutorul cailor este o formă utilizată pentru a îmbunătăți starea fizică, emoțională și cognitivă a persoanelor cu dizabilități. Această formă de terapie implică interacțiunea cu aceste animale, beneficiile fiind multiple. Reduce anxietatea, dezvoltă abilitățile de comunicare și încredere în sine, stimulează funcțiile cognitive prin concentrare, atenție și abilități de planificare. Colaborarea cu profesioniști în diverse domenii, terapeuți, educatori, antrenori, poate aduce un plus de valoare și eficiență activităților propuse.

 

Lăcrimioara ZOTA 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu