Share
Gest generos: Personalul medical al Spitalului Județean Baia Mare a donat din nou sânge

Gest generos: Personalul medical al Spitalului Județean Baia Mare a donat din nou sânge

Personalul medical al Spitalului de Urgență “Dr Constantin Opriș” Baia Mare donează periodic sânge, pentru că se confruntă, aproape zilnic, cu situații de urgență în care sângele donat poate face diferența dintre viață și moarte. În acest an, sloganul zilei mondiale a donatorului de sânge este ”Give blood and keep the world beating”.

Mesajul evidențiază contribuția esențială a donatorilor de sânge pentru salvarea de vieți și pentru îmbunătățirea sănătății altora. Accentul campaniei este pus asupra rolului tinerilor în asigurarea unui aport sigur de sânge, prin donări voluntare, respectiv celebrarea potențialului tinerilor ca parteneri în promovarea sănătății.

„Considerăm că a dona sânge este cel mai generos și mai de folos gest pe care îl putem face pentru semenii noștri. Dintre toate acțiunile de care suntem capabili unii față de ceilalți, aceea de a dărui viață prin donarea de sange îl transformă pe donator în îngerul păzitor al pacientului aflat la nevoie.

Nu de puține ori, asistenții medicali s-au transformat din profesioniștii care recoltează sau au grijă de bolnavul aflat în suferință, în oamenii care donează sânge. Este gestul pe care îl putem lua ca exemplu fiecare dintre noi, cel care face diferența dintre implicare și nepăsare. Gestul de care, la un moment dat, s-ar putea să avem și noi nevoie. De aceea, ne alăturăm și noi cu mare drag, ori de câte ori este nevoie, campaniilor de donare de sânge. Pentru că, da, e timpul să fim solidari! Să exersăm solidaritatea ca pe un gest pe care să ajungem să-l oferim din convingere și empatie, din stare de spirit și omenie, nicidecum în schimbul unei recompense, fie ea cât de mică (…). De aceea furnizarea de sânge în condiții de siguranţă este un obiectiv al politicii și infrastructurii de sănătate a Spitalului Județean „Dr. Constantin Opriș”. Vă mulțumim că sunteți un exemplu pentru noi toți!”, transmite Jr. George Alexandru Oros, manager interimar al spitalului.

Lasă un comentariu