Share
Femeia care s-a dat drept medic stomatolog – sub control judiciar. Ce spune Colegiul Medicilor

Femeia care s-a dat drept medic stomatolog – sub control judiciar. Ce spune Colegiul Medicilor

După 24 de ore petrecute în arest, femeia din Baia Mare care s-a dat drept medic stomatolog, deși e doar tehnician dentar, a fost pusă în libertate. Sub control judiciar însă. Cabinetul acesteia a fost pus sub sechestru.

În cadrul anchetei, oamenii legii se străduiesc să afle câți pacienți a avut, de fapt, femeia, și recomandă ca aceștia să se prezinte la un medic autorizat pentru analize complete, întrucât tehnicianul dentar care se dădea drept stomatolog nu respecta normele igienico-sanitare.

Medicul Viorica Titircă, președintele Colegiului Medicilor Stomatologi Maramureș, a făcut câteva declarații cu privire la caz:

  •  „Este un caz de care știam deja de ceva timp. Am făcut niște intervenții și la nivel de sănătate publică, dar nefiind notificat acest cabinet nicăieri, cum că persoana care efectua tratamentele nu are aviz de liberă practică, deci nu era în evidențele noastre, nu am putut, nu am avut acces și nu am putut să intrăm în acest cabinet. Asta până în iulie 2019, când am primit o reclamație de la o pacientă, care ne-a spus numele, adresa și așa am reușit, conform Legii 95 din 2006, să sesizăm organele în drept, ceea ce am și făcut, și în scris am atașat reclamația pacientei respective. Însă noi, neavând competențe în a face controale sau descinderi la adresa respectivă, nefiind în jurisdicția noastră, a preluat poliția cazul. Ne-au înștiințat după o perioadă că ceea ce am sesizat este adevărat și au început cercetările.”
  • „Este foarte să greu să ceri fiecărui medic licența, însă cred că poți să îți dai seama dintr-o privire. Am înțeles că și din punct de vedere al dezinfectării, lucrurile nu stăteau foarte bine, așa că recomand pacienților, în astfel de cazuri, să se reorienteze și să nu caute chilipiluri. Am înțeles că nu a avut prețuri foarte foarte mici, în schimb a avut mult tupeu.”
  • „Ea lucrează de câțiva ani. Prima descindere pe care noi am vrut să o facem a fost în 2017 și ne-am documentat cu hârtii, dar problema e că nu am avut o reclamație scrisă, cu nume. Ideea e că nu am putut să emitem o adresă oficială pentru că nu am avut nimic concret. Ea a avut foarte mulți pacienți, însă unul e suficient. Ea a încălcat legea și regulile, a pus în pericol viața pacientului și a încasat venituri necuvenite, nu era îndreptățită. Financiar, este evaziune fiscală, nu?”, a mai spus Viorica Titircă. (C.Ț.)

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu