Share
De ziua ei, Sorina Pintea e cea care oferă cadouri. Pentru bolnavii de diabet și epilepsie

De ziua ei, Sorina Pintea e cea care oferă cadouri. Pentru bolnavii de diabet și epilepsie

Guvernul a aprobat, azi, o hotărâre care  reglementează cadrul legal pentru acordarea unor dispozitive medicale moderne pentru pacienții cu diabet zaharat tip 1. Este vorba despre sisteme de monitorizare continuă a glicemiei şi sisteme de pompe de insulină cu senzori de monitorizare continuă a glicemiei, precum şi a materialelor consumabile aferente acestora. Se estimează că, printre beneficiarii acestor dispozitive,  sunt și 3600 de copii.

”În primul rând, măsura aprobată de Guvern astăzi va conduce la o îmbunătățire a calității vieții pacienților care suferă de diabet zaharat tip 1. De asemenea, pe termen lung, estimăm și o scădere a costurilor pentru tratamentele complicațiilor acute și cronice, cauzate de lipsa unei monitorizări optime a valorilor glicemiei.  Iar prin introducerea dispozitivului de stimulare cerebrală profundă, pacienții cu epilepsie rezistentă la tratament medicamentos au la dispoziție toate cele trei proceduri disponibile în practică medicală. În acest fel, cazurile care până acum necesitau tratament în străinătate, vor putea fi rezolvate în țară” – a  declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Trebuie precizat că anunțul a fost făcut chiar de ziua Sorinei Pintea. Iată ca la aniversarea ei, ministrul Sănătății  – prin recenta hotărâre de guvern – face ea cadouri pentru bolnavii de diabet și de epilepsie rezistentă la tratament medicamentos.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu