Papa Francisc a fost înmormântat astăzi în Bazilica Santa Maria Maggiore din Roma - 6 ore în urmă
Karatiștii din Fărcașa au obținut rezultate frumoase la ediția a XXV-a a Campionatului Interjudețean de Karate Shotokan - 6 ore în urmă
Evenimente importante pe agenda Consiliului Local Baia Mare - 8 ore în urmă
Părintele Irineu Bârle de la Mănăstirea Prislop, cetățean de onoare al comunei Boiu Mare; Este foarte cunoscut și iubit pentru activitatea sa spirituală, socială și culturală - 8 ore în urmă
Îndrăgita artistă Paula Seling, propusă pentru a primi titlul de cetățean de onoare al municipiului Baia Mare - 8 ore în urmă
Un patriot cu buget de Hollywood - 10 ore în urmă
Suzana și Daciana Vlad, gemenele folclorului maramureșean, invitate în cadrul evenimentului „Glasuri Pascale” - 10 ore în urmă
Cinematograful Borșa va găzdui premiera filmului „Legenda Castelului din Ardud” - 11 ore în urmă
La Teatrul Municipal Baia Mare se joacă spectacolul „reACȚIUNE – o fandacsie muzicală” - 11 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Meditație la Duminica Sfântului Apostol Toma - 12 ore în urmă
Cum te poate îmbolnăvi cafetiera din propria bucătărie
Majoritatea oamenilor își încep ziua cu o cafea, în general făcută acasă, dimineața, înainte de a pleca la muncă sau de a-și începe ziua. Asta însemană că majoritatea avem în casă o cafetieră, dar cel mai probabil puțini au fost atenți să observe că în interiorul vasului este posibil să existe o peliculă. Aceea este acumularea de minerale din apă care ar trebui curățată în mod regulat.
Keith Warriner , profesor de științe alimentare la Universitatea Guelph din Ontario, Canada, a a arătat că aceste depuneri apar atunci când calciul reacţionează cu bicarbonatul pentru a forma carbonat de calciu sau calcar. Deoarece acest mineral este insolubil în apă, se depune sub formă de calcar. „Au existat studii care analizează unde pot exista aceste depuneri. Au fost găsite în tava de picurare, priză, butoane, mânerul și în interiorul rezervorului de apă”, explică Jason Tetro, microbiolog și autor al cărții The Germ Code. „În esență, întregul aparat de cafea poate fi o sursă de bacterii.”
Cel mai mare risc al acestui lucru, notează el, este că această depunere „poate forma puncte pentru acumularea mucegaiurilor, iar acestea se pot dezvolta pe reziduurile de cafea”, adăugând că se aplică și filtrelor de apă. Acest mucegai poate duce la un gust rău al apei, dar, în cazuri mai grave, poate provoca și ingestia de micotoxine, spune Warriner.
Micotoxinele sunt compuși toxici produși de anumite mucegaiuri care pot contamina alimentele. Consumul de alimente contaminate cu micotoxine poate duce la simptome precum greață și vărsături, în timp ce riscurile pentru sănătate pe termen lung pot include afectarea sistemului imunitar, dezvoltarea cancerului și probleme de reproducere.