Share
”Cu poveşti nu putem trata pacienţii” – e convins ministrul maramureșean al Sănătății, Sorina Pintea

”Cu poveşti nu putem trata pacienţii” – e convins ministrul maramureșean al Sănătății, Sorina Pintea

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, participă la Health Forumul cu tema “Focus pe prevenţie. De la politici de sănătate pentru prevenţie, la practică”. “Am lansat o provocare partidelor politice, dar şi preşedintelui, pentru a semna un pact pentru sănătate, pentru că în acest domeniu nu trebuie să existe culoare politică. Sănătatea este a noastră, a tuturor”, a spus Sorina Pintea în timpul întâlnirii, relatează Agerpres.

“Nu putem să ne permitem planuri de prevenţie ca acel lansat în 2016, mă refer la Planul naţional de cancer, care a rămas la stadiul de poveste. pentru că nu a fost finanţat. Cu poveşti nu putem trata pacienţii”, a mai spus Pintea. Ministrul Sănătăţii a mai declarat că Planul naţional pentru cancer a fost regândit şi va fi finanţat.
În ceea ce priveşte vaccinarea, Sorina Pintea a declarat că este pro vaccinare şi chiar pro obligativitate a informării ori a vaccinării, depinde de rezultatul dezbaterilor existente.

“Am discutat săptămâna trecută când am prezidat reuniunea formală a miniştrilor sănătăţii din UE cu ministrul german, care a propus măsuri dure pentru cei care refuză vaccinarea pentru că rata de vaccinare a scăzut şi în această ţară. Este nevoie de măsuri concrete în aceste cazuri”, a spus Pintea.
La final, ministrul Sănătăţii a spus că în acest domeniu este important dialogul între toţi cei implicaţi autorităţi, societate civilă, asociaţii profesionale şi de pacienţi.

Lasă un comentariu