Share
CNAS îi trage de mânecă pe cei care n-au acordat servicii medicale pe motiv de carduri de sănătate expirate

CNAS îi trage de mânecă pe cei care n-au acordat servicii medicale pe motiv de carduri de sănătate expirate

CNAS reaminteşte că valabilitatea cardurilor de sănătate s-a prelungit la 7 ani, precizând că instituţia a primit sesizări că unii furnizori aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate au refuzat să acorde servicii medicale pe motiv de carduri cu termenul de valabilitate inscripţionat depăşit – relatează Agerpres.

„CNAS reaminteşte furnizorilor de servicii medicale aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate, dar şi asiguraţilor, că termenul de valabilitate a cardurilor naţionale de sănătate emise până la data de 31 iulie 2018 a fost prelungit de la 5 la 7 ani prin Hotărârea de Guvern nr. 458 din 28 iunie 2018. Facem această precizare deoarece în ultimele zile instituţia a primit semnalări telefonice că unii furnizori aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate au refuzat să acorde servicii medicale persoanelor asigurate, sub motiv că acestea deţin carduri cu termenul de valabilitate inscripţionat depăşit”, se arată într-un comunicat al CNAS.

Potrivit CNAS, aceste carduri sunt recunoscute drept valabile de Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate timp de doi ani după data de expirare a valabilităţii inscripţionată, deoarece certificatele digitale înscrise în cipurile electronice au o valabilitate de 7 ani. În cazul cardurilor emise anterior datei de 31 decembrie 2012, termenul de valabilitate este 31 decembrie 2019, menţionează CNAS.

Totodată, cardurile naţionale de sănătate care se emit începând cu data de 1 august 2018 au de la început durata de valabilitate de şapte ani, conform aceleiaşi Hotărâri de Guvern, aminteşte CNAS.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu