Share
Ce cred românii despre vaccinare

Ce cred românii despre vaccinare

Polemica născută pe reţelele de socializare între taberele pro şi anti-vaccin a ajuns dezbatere publică bazată pe studii profesioniste. Prima cercetare sociologică profesionistă care vizează atitudinea populaţiei faţă de vaccinare şi vaccinuri a fost realizată în februarie 2019, de INSCOP, pentru Societatea Naţională de Medicina Familiei – se arată într-un comunicat al acestei societăți.

Studiul arată că 62,7% din populaţie este de acord cu ideea vaccinării obligatorii în cazul copiilor, iar 81,1% dintre cei chestionaţi sunt de părere că vaccinarea copiilor este necesară.

Un alt aspect important al studiului vizează sursele de informare în domeniul vaccinării. Aproximativ două treimi dintre respondenţi sunt de părere că părinţii trebuie să discute cu medicul de familie despre îngrijorările legate de vaccinarea copiilor lor.

În ce priveşte ordonarea surselor de informare, medicul de familie este pe primul loc cu o pondere de 66,4%, dar canalele de comunicare online şi offline sunt de asemenea o sursă importantă pentru a afla beneficiile, riscurile, calendarele sau schemele de vaccinare – relevă aceeași sursă.

Lasă un comentariu