Share
Caz confirmat de deces cauzat de gripă

Caz confirmat de deces cauzat de gripă

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Maramureș anunță populația că se impun măsuri suplimentare pentru a limita răspândirea îmbolnăvirilor cauzate de infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare. ”Patologia este în creștere”- avertizează dr. Rareș Pop, directorul DSP Maramureș.

Între 29 ianuarie și 4 februarie, numărul total de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare a fost de 2385, iar cel al pneumoniilor de 326. Au fost luate în supraveghere două suspiciuni de gripă la grupa de vârsta 50-64 ani, respectiv peste 65 ani, însă suspiciunea nu s-a confirmat,  rezultatele probelor fiind negative.

DSP  a furnizat date și despre decesul fetițe de 4 ani, nevaccinată gripal, înregistrat în județ cu aproximativ două săptămâni în urmă. ”Decesul prin suspiciune de infecție respiratorie acută severă, la fetița în vârstă de 4 ani – la care a fost prelevat un fragment de organ și trimis spre analiză la Institutul Național de Cercetare Cantacuzino București  – s-a confirmat cu virus gripal tip A  subtip ( H1) – a precizat RareșPop.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu