Share
Campanie împotriva depresiei

Campanie împotriva depresiei

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Maramureș a marcat în 1 octombrie Ziua europeană anti-depresie şi a organizat campania cu sloganul „Împreună împotriva depresiei!”. Tema este „Conştientizarea şi managementul depresiei” și are ca scop informarea și conștientizarea medicilor de familie privind problematica depresiei şi metodele de management al depresiei – în special în ceea ce le privește pe gravide și pe lăuze, legat de recunoașterea simptomelor specifice depresiei postnatale şi a posibilităţilor de tratament.

Potrivit dr. Rareș Pop, director executiv al DSP Maramureș, depresia este o boală care se tratează și de aceea este important ca întreaga populaţie să conştientizeze importanța recunoașterii timpurii a semnelor și simptomelor. La nivel județean se vor organiza evenimente de informare despre problematica tulburărilor depresive și de conștientizare a necesității realizării unui management adecvat al acestora.

Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură finanţarea, coordonarea, analiza şi evaluarea rezultatelor respectivei campanii.

Lasă un comentariu