Share
Cadouri vitale făcute pacienților de către personalul Spitalului Județean: au dăruit… sânge

Cadouri vitale făcute pacienților de către personalul Spitalului Județean: au dăruit… sânge

Pentru că este luna cadourilor, personalul medical al Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a decis să facă un cadou vital celor aflați în suferință: au dăruit… sânge. Azi, 7 decembrie, aproape 100 de angajați ai unității medicale au donat sânge, pentru a da o șansă la viață bolnavilor care au nevoie urgentă de o transfuzie. Iar astfel de acțiuni au devenit deja  tradiție în cadrul spitalului.

”Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit, iar de o pungă de sânge atârnă, de multe ori, viața unui pacient. Personalul medical cunoaște mai bine ca oricine cât de vital este în salvarea vieților omenești, iar spitalele se plâng mereu că au stocuri insuficiente” –  a declarat Mirela Șandor, director de îngrijiri.

 

La acțiunea de donare de sânge, care s-a desfășurat în incinta spitalului județeam, sub coordonarea reprezentanților Centrului de Transfuzie Sanguină Maramureș a participat și conducerea unității medicale:  dr. Vasile-Ioan Pop (manager interimar), dr.  Andrei Prie (director medical ) și as. Mirela Șandor (director de îngrijiri medicale).

Lasă un comentariu