Share
Atenție la trichineloză!

Atenție la trichineloză!

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Maramureș vin cu câteva recomandări pentru prevenirea trichinelozei:

  • controlați carnea de porc sacrificat în gospodăria proprie sau de vânat, în centrele autorizate ale autoritaţilor sanitar-veterinare şi respectați recomandările acestora;
  • achiziționați carne numai din centre comerciale specializate, care pun în vânzare numai produse avizate sanitar-veterinar;
  • renunțați la obiceiuri culinare riscante: consum de carne/preparate din carne crudă sau insuficient prelucrată termic (pastramă, cârnat uscat sau afumat, şuncă).

Pentru acest diagnostic, semnele clinice sugestive sunt:

  • tulburări digestive (dureri abdominale, diaree, greţuri, vărsături), care apar la una, două zile după consumul de carne contaminată;
  •  febră;
  • edeme faciale însoţite de conjunctivită, dureri musculare şi slăbiciune.

„În cazul apariţiei de simptome digestive sau oculare după consumul de carne de porc sau vânat infestată, vă recomandăm să vă prezentaţi de urgenţă la medicul de familie!”, este îndemnul reprezentanților DSP Maramureș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu