Share
Aproape 100 de maramureșeni ajung lunar la urgențe din cauza băuturii

Aproape 100 de maramureșeni ajung lunar la urgențe din cauza băuturii

Lunar, în medie, cam 100 de maramureșeni se prezintă la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare după ce au consumat alcool în exces. ”În ceea ce privește intoxicațiile cu alcool, media este de 3 pacienți/zi, aproximativ 100 de situații/lună”, a arătat Vasile Pop, manager interimar al unității sanitare băimărene. Astfel de cazuri ar trebui tratate contra cost, având în vedere că aceste probleme și le creează cei care consumă alocool fără măsură, iar pe de altă parte banii alocați sistemului de sănătate nu ajung nici pentru investigații simple de laborator la copii sau adulți. În plus, o astfel de politică funcționează și în alte state, mai dezvoltate.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


2 Comentarii în această postare

 1. O sa ajunga si din cauza caniculei,mai ales ca Primaria nu e ingrijorata ca sute de platani plantati in primavara prin oras,cu rol de a face umbra, se vor usca datorita faptului ca nimeni nu le da apa.

  Răspunde
  • Luminita

   Primarul,SPAU-l,dorm? Stau la umbra pana vin ploile?Pana atunci scade zona verde cu care se lauda administratia locala,oricum ei se lauda cu padurile din imprejurimi si nu sufla o vorba de emisiile de CO 2,din oras.

   Răspunde

Lasă un comentariu