Share
8 cazuri de gripă, internate la Spitalul de Boli Infecțioase Baia Mare

8 cazuri de gripă, internate la Spitalul de Boli Infecțioase Baia Mare

Numărul cazurilor de gripă este în creștere. Săptămâna trecută, potrivit informațiilor Direcției de Sănătate Publică Maramureș, ”au fost luate în supraveghere 8 cazuri de gripă clinică, internate la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, din următoarele grupe de vârstă: câte un caz – 2 ani, 3 ani și categoria de vârstă 50-64 de ani; 2 cazuri – 5-14 ani ; 3 cazuri – 15-49 ani”. Totodată, morbiditatea prin infecții respiratorii acute este în creștere. În intervalul 5-11 februarie, au fost înregistrate peste 3.000 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, cu 42 % mai multe comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut, și 375 de pneumonii, în creștere 13 % în același interval de comparație.

”Au fost luate în supraveghere două suspiciuni de gripă la grupa de vârstă 5-14 ani; un caz este pozitiv pentru virus gripal tip A, subtip ( H1), la un copil de 6 ani din zona Sighet” – mai informează DSP Maramureș.

”Având în vedere că s-a reluat activitatea preșcolară și școlară, este necesar ca în grădinițe și scoli, în fiecare dimineață, cadrele medicale să realizeze un triaj, astfel încât să poată fi evitată răspândirea virusului gripal. De asemenea,  cadrele didactice, în cazul în care au suspiciuni legate de starea de sănătate a copiilor, trebuie să semnaleze cadrelor medicale acest lucru” –  a atras atenția Sorina Pintea, ministrul Sănătății.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu