Share
70% dintre mămicile din Maramureș nu-și hrănesc copiii la sân

70% dintre mămicile din Maramureș nu-și hrănesc copiii la sân

Aproximativ 70% dintre maramureșencele care au adus copii pe lume anul acesta nu-și alăptează micuții. ”Din păcate, foarte multe dintre mămicile care au născut în Spitalul Județean de Urgență nu-și hrănesc copiii la sân.

Totuși, față de acum trei ani, numărul femeilor care-și alimentează copiii natural s-a dublat – spune dr. Margareta Pârvănoiu, șeful secției Neonatologie din  cadrul  Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Ea spune că se fac eforturi mari pentru a convinge femeile de importanța alăptării, atât pentru copil, cât și pentru mamă. Una dintre cauzele acestei situații este nașterea prin operație cezariană, care scade simțitor procentul de alăptare, dar care este preferată de femeile moderne, inclusiv de  maramureșence.

Statisticile ne situează pe ultimul loc în Europa  în ce privește alimentația naturală a nou-născuților. În alte țări, aproximativ 90% dintre femei își hrănesc nou-născuții natural, în timp ce la noi proporția este de doar 30% – a menționat dr. Pârvănoiu.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu