Share
12.000 de intervenții neurochirurgicale  – cotă atinsă în iulie la Spitalul Județean

12.000 de intervenții neurochirurgicale – cotă atinsă în iulie la Spitalul Județean

În ultimii 25 de ani, numărul operațiilor din sfera cranio-cerebrală și spinală, efectuate de medicii Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare a ajuns la 12.000. Această cifră impresionantă a fost atinsă în luna iulie a anului curent.

În tot acest timp, echipa formată din cei doi medici primari ai secției de Neurochirurgie, dr. Vasile-Ioan  Pop și dr. Gheorghe Budulan au abordat toată patologia specifică, inclusiv malformații vasculare cerebrale, tumori cerebrale, hidrocefalia, tumori vertebrale, discopatie vertebrală în fază chirurgicală și multe altele. Activitatea de un volum și complexitate deosebite este posibilă datorită eficienței colectivului, exersată de-a lungul anilor și a bunei colaborări cu alte specialități medicale.

Secția Neurochirurgie se bucură  și de dotări la cele mai înalte standarde, dispune de o Sală de Operații proprie, modernă, cu instalație de apă sterilă, aparat de anestezie, ambele de ultimă generație, microscop operator, instrumentar specific, sistem spot operator cu lumină rece etc.

Lasă un comentariu