Share
Perplexitate în Palatul Administrativ din Baia Mare și lipsă de explicații logice

Perplexitate în Palatul Administrativ din Baia Mare și lipsă de explicații logice

Printre proiectele din Maramureș, dedicate Centenarului Marii Uniri, aprobate în sesiunea din aprilie, se numără și o conferință internațională pentru care s-au alocat 26.900 de lei (20.000 venind de la București). Ea va avea loc în 9 – 11 noiembrie și e organizată de CJ, Prefectura Maramureș și Muzeul Județean de Istorie și Arheologie. La votarea acestui proiect, consilierii județeni au avut obiecții față de formularea temei pentru conferință: ”De ce nu a fost posibilă pacea după încheierea primului război mondial și cum să evităm greșelile istoriei”.

Zicală: ”gura păcătosului adevăr grăiește”

 

”Îmi exprim perplexitatea vizavi de formularea acestui titlu imposibil și ilogic […] Probabil nu se mai poate schimba, dar e greu de ieșit cu el în spațiul public astfel formulat.  Este perplexitatea mea, dar eu nu găsesc explicații logice” – a punctat consilierul județean Gheorghe Mihai Bârle.

Vicepreședintele CL, Doru Dăncuș s-a scos simplu, dând vina pe prefectură. ”Am fost cel puțin la fel de perplex  și eu în momentul în care partenerii noștri de la Instituția Prefectului au venit cu această propunere”. E adevărat că Dăncuș nu a spus cu subiect și predicat că, în acest caz, logica a absentat din prefectură, dar se înțelege clar că asta i-a cauzat perplexitatea. De altfel, Dăncuș a recunoscut că nici nu s-a așteptat ca acest proiect să fie aprobat de Comitetul Interministerial pentru Centenar.

Nu a spus dacă a rămas perplex și când s-a aprobat, dar a recunoscut ceva: ”Am zis că trebuie să trimitem și noi proiecte care, probabil n-o să obțină finanțarea, ca să putem să le obținem – finanțările – pentru cele care erau interesante pentru noi”.

Normal, două proiecte de câte 400.000 de lei fiecare sunt mai interesante ”pentru noi”, decât un amărât de proiect de 20.000 de lei care, pe deasupra, are și un titlu ilogic ce te lasă perplex.

Acum, că e vorba de Prefectură sau de Consiliul Județean, cert e că totul se întâmplă în Palatul Administrativ.

Lasă un comentariu