Share
Secretul pentru trecerea PUZ-urilor controversate: votul secret!

Secretul pentru trecerea PUZ-urilor controversate: votul secret!

În ultima zi din octombrie, la ședința de Consiliu Local al municipiului Baia Mare s-a încercat aprobarea unui controversat proiect de hotărâre:  ”Planul Urbanistic Zonal pentru ZONA CUPRINSĂ ÎNTRE BULEVARDUL INDEPENDENȚEI, STRADA IULIU MANIU, STRADA VICTOR BABEȘ, STRADA ION LUCA CARAGIALE”, inițiat de Primăria Baia Mare.

S-a recurs la toate trucurile uzuale: ordine de zi supraîncărcată  (40 de proiecte în total), documentație transmisă consilierilor foarte târziu ( cu anexe lipsă) și, votarea la secret, de parcă nu ar fi vorba de municipalitate, ci de chestiuni private. După ce Ștefan Lupșa, un component al Coaliției pentru Baia Mare a arătat pe față că se opune proiectului și nu prea mai ieșeau la socoteală numărul minim de voturi necesare aprobării,  primarul și-a retras proiectul. Dar nu a renunțat. L-a pus și pe ordinea de zi a ședinței din 26 noiembrie:  la poziția 25,  ”cu voia dvs., ultimul pe listă”  (cea principală a ordinii de zi, că au mai fost opt puncte și pe cea suplimentară). Și tot cu vot secret.

Dar cum și la această ediție de CL exista riscul să nu treacă, ”proiectul numărul 25 a fost retras de pe ordinea de zi de către domnul primar”.

Într-un scheci de pe vremuri, regretatul Toma Caragiu era arbitrul unei partide de fotbal feminin, la una dintre echipe jucând și o rudă a sa. La un moment dat, arbitrul inventează un 11 m pe care îl execută nepoata sa.  Numai că ea nu reușea să nimerească poarta, așa încât arbitrul dicta de fiecare dată repetarea loviturii de pedeapsă.  Când a fost întrebat până când va cere repetarea penalti-ului, Toma Caragiu a  răspuns ferm:  ”Până va fi gol”. Primarul pare că vrea să-l copieze pe marele actor, repunând proiectul pe ordinea de zi ”până va fi votat”. E adevărat că ambele situații sunt de râsul lumii. Deosebirea e că Toma Caragiu era actor de comedie, iar  prim-edilul Băii Mari ar trebui să se țină de chestii serioase. Că doar nu se crede un primar de… comédie.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.2 Comentarii în această postare

 1. Péter Károly

  BINE AR FI DACĂ ACEST PUZ AR FI POPULARIZAT MAI PE LARG ÎN RÂNDUL LOCUITORILOR ZONEI RESPECTIVE.DE CE VOTARE LA SECRET, DACĂ PUZ-UL NU CONȚINE NIMIC. DE ASCUNS?

  Răspunde
 2. Opinia Publica

  Numitii ” dezvoltatori imobiliari ” vor sa mai construiasca in jurul policlinicii sportive 3 blocuri. Pe locul fostei gradinite demolate, langa fostul liceu 7 si peste terenul de tenis si spatiul din fata magazinului Profi. Arhitectii sustin ca zona nu se preteaza din mai multe motive, cel mai important e ca reteaua de apa-canal nu duce mai mult. Trafic in plus, reducerea spatiului verde, etc.Tot acolo, pe Iuliu Maniu o clinica de dinti vrea sa se ridice pana la cer. Primarul se pare ca nu tine cont de specialisti. Planul de urbanism trebuie refuzat, picat la vot. Totul este ” inițiat de Primăria Baia Mare ”. La urne la locale, alta solutie nu exista !

  Răspunde

Lasă un comentariu