Share
Gestul bun, comunicarea rea – sau metehne (acceptabile, dar nu la infinit) peste timp în politichia românească

Gestul bun, comunicarea rea – sau metehne (acceptabile, dar nu la infinit) peste timp în politichia românească

Florin  Varga e un tânăr olimpic la franceză, ce are nevoie de sprijin pentru a-și continua studiile.  Nu într-o metropolă străină, ci într-una  – e drept, europeană – dar care, ca primă apartenență, e una transilvană: Cluj Napoca, Universitatea Babeș-Bolyai.

Ajuns la a treia ediție și găzduit de restaurantul „La Pălincie” din Baia Mare, evenimentul caritabil „Ceai pentru un viitor”, organizat de TNL Baia Mare, i-a venit în ajutor. La acest punct, tânărul președinte TNL Baia Mare, Ovidiu Crăciun a dat, prin imitație, o declarație de tip bla-bla, ca mai hârșiții – și depășiții – politicieni din zona liberală sau din oricare altă zonă politică. Sau ca șeful său regional, Ioana Marincaș (secretar regional TNL România), care a vorbit la fel de plat de parcă avea chelie și o brumă de păr argintiu; și banalizând o acțiune chiar interesantă și utilă. Și care a mai avut două ediții de toată isprava în Maramureș, în care au susținut un tânăr olimpic la matematică (la prima ediție), o tânără talentată la desen de la “Liceul de Artă” din Baia Mare (la  a doua ediție).

Pentru tot tineretul care încearcă – toată stima că o face – să se implice în politică îi voi reaminti (apropo de felul în care fac politică) o banalitate: ”Nebunia înseamnă să faci acelaşi lucru în mod repetat şi să te aştepţi să obţii alt rezultat”. Semnat Albert Einstein.

Lasă un comentariu