Share
Baia Mare – capitala pe ciordeală

Baia Mare – capitala pe ciordeală

Baia Mare a candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii, scop în care a înființat Fundația Baia Mare 2021, prin care a alocat milioane de lei pentru susținerea candidaturii. N-am luat noi acest titlu, ci Timișoara. Dar bani alocați au fost bun duși și nici nu știm pe ce, căci nici până în prezent nu s-a prezentat Consiliului Local un decont al cheltuielilor. Dar o grămadă de bani au mers pe salarii și deplasări în străinătate sau pe un site supraevaluat. De aceea, ”Cațavencii” i-au acordat municipiului nostru titlul de ”capitală pe ciordeală” (vezi foto), pe care ne-am permis să-l (pre)luăm.

Ignorând zicala ”fală mare-n traistă goală”, Baia Mare mai trage o dată, însă pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului, mai ales că a ajuns unul dintre cele cinci orașe finaliste, alături de Kazan (Rusia), Poznan (Polonia), Tirana (Albania), Varazdin (Croaţia). Printr-un proiect de hotărâre introdus pe ușa din dos a ordinii suplimentare de zi a ședinței extraordinare de azi,  12 noiembrie, a Consiliului Local (la o săptămână de altă ”extraordinară”), pentru această fudulie pompoasă se alocă 6.000.000 (șase milioane) de euro!

Ce aqua-park, ce stadion, ce parc tehnologic, ce investiții, astea-s nimicuri pe lângă titlul de capitală. Greu de obținut, ținând cont că în 2015 Capitală Europeană a Tineretului a fost Cluj-Napoca, iar Europa are multe țări și foarte multe localități care aspiră la un astfel de titlu. Iar în atribuirea lui contează și criteriul geografic. Dar poate că iar e vorba de titlul atribuit Băii Mari de cei de la”Cațavencii”, titlu la care criteriul geografic nu contează, ci doar iuțeala de mână (inclusiv la vot) și nebăgarea de seamă.

6.000.000 de euro (chiar și în rate anuale) alocați pentru un moft – și pretext de fală – al conducerii Băii Mari, municipiu care are alte priorități presante  și datorii la bănci întinse dincolo de 2030, e semn de responsabilitate cam diminuată.
Citiți aici angajamentul și vă cruciți pe ce s-ar duce banii!

A. D. VERESCU

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu