Share
Arături de toamnă gratuite sau de ce trebuie creștinați mistreții

Arături de toamnă gratuite sau de ce trebuie creștinați mistreții

”Arături de toamnă – gratuit la Nistru”- pare textul unei reclame cu iz electoral. De fapt este o constatare a unei realități, făcută de primarul orașului Tăuții Măgherăuș,  pe pagina sa de socializare.
”Zeci de gospodării au fost “vizitate” nocturn de râmătoare, care au răscolit grădinile cetățenilor. Era cât pe ce să între mistreții în Biserica Romano-Catolică din localitate. Haideți să ne rugăm cu toții la ROMSILVA să ia măsurile legale” – propune primarul Anton Ardelean.

”Exact așa arată via mea din Arin-Zona rezidențială str. 52. Am lucrat toată vara și, pe când am mers la cules, am găsit vreo 300 de pari rupți cu tot cu vița. Am început să scot vițele, că nu e mai rentabil. Așa merge treaba de câțiva ani. Noi muncim, mistreții și fazani distrug. Ar fi bine să se acționeze în acest sens. Rugăciunea nu prea ne ajută” – e de părere Irenke Sebestyen.

Dacă tot s-au învârtit mistreții pe lângă biserică, o soluție cam la fel de fezabilă ca și rugile către Romsilva ar fi aceea de a creștina mistreții. Ar deveni mai buni și mai îngăduitori, iar aceia care vor păcătui pe m ai departe vor arde în flăcările de la barbecue.

Lasă un comentariu