Share
Victor Ponta, în Maramureș

Victor Ponta, în Maramureș

Președintele Pro România, Victor Ponta, a fost prezent în Baia Mare marți, 21 ianuarie, și a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre planurile pe care le are partidul în Maramureș, unde lider al formațiunii politice este fosta șefă a IPJ Viorica Marincaș.
”Cel mai important lucru este să se pregateasca pentru alegerile locale (partidul – n.r.), să avem candidați buni, să mergem mai departe cu ceea ce a început să facă anul trecut Pro Romania”, a spus Victor Ponta.
El a vorbit și despre strategia pe care o are partidul pe care îl conduce în ceea ce privește alegerile locale din vară. “E pentru prima dată când intrăm în anul alegerilor locale și nu știm cu ce candidați. La Consiliul Județean va fi uninominal sau va fi pe liste. Noi am susținut și, de altfel, la legea pe care și-a angajat răspunderea Guvernul Orban am pregătit și vom depune zilele acestea un amendament legat de alegerea președintelui de Consiliu Județean dintre consilieri, cum a fost, de altfel, și până acum. Sper ca Guvernul să îl accepte, pentru că e un sistem bun, corect. La primării nu știm dacă sunt alegeri dintr-un tur sau din două, dar nu credem că va trece moțiunea de cenzură a PSD, dar noi nu o vom vota. Cu siguranță că legea va fi contestată la Curtea Constituțională și este un ordin care spune că în ultimele șase luni nu poți să faci modificări”, a mai arătat Ponta.
Liderul Pro România speră ca în două, trei săptămâni să se știe cu certitudine cum vor fi aleși președinții de consilii județene și primarii, iar apoi, după conferința națională anuală, din 8 februarie, până la 1 martie, va fi întocmită lista cu viitorii candidați din partea Pro România la consiliile județene și pentru primăriile reședințelor de județ. “Pe plan local, în Maramureș și în Baia Mare nu exclud să avem și posibile alianțe, știu foarte bine tradiția politică de aici. În general se fac alianțe pe plan local, dar discuția mai avansată o putem avea în momentul în care știm sistemul de vot”, a explicat Victor Ponta. (C.Ț.)

Lasă un comentariu