Share
Obiectiv de infrastructură: Deputatul maramureșean Călin Bota a iniţiat un grup de parlamentari care susţin construcţia Autostrăzii Nordului

Obiectiv de infrastructură: Deputatul maramureșean Călin Bota a iniţiat un grup de parlamentari care susţin construcţia Autostrăzii Nordului

Deputatul PNL Călin Bota a iniţiat constituirea unui grup al parlamentarilor care susţin Autostrada Nordului, alcătuit din reprezentanţi ai partidelor din cadrul coaliţiei de guvernare din judeţele Maramureş, Bistriţa, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Suceava, prin care urmează să treacă acest obiectiv important de infrastructură, conform unui comunicat de presă.

Grupul parlamentarilor care susţin Autostrada Nordului a avut o primă întâlnire în această dimineaţă cu directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Mariana Ioniţă, în cadrul căreia s-a discutat despre stadiul autostrăzii care urmează să lege Baia Mare de Suceava.

Cu acest prilej, au fost analizate etapele în care se află fiecare sector de infrastructură, problemele apărute, precum şi soluţiile găsite de CNAIR pentru a se realiza la timp acest proiect vital pentru dezvoltarea nordului ţării. La întâlnire a participat, printr-o intervenţie video, şi fostul ministru al Trasporturilor Lucian Bode, actualmente ministru de Interne, se arată în același comunicat de presă.

„Am constituit acest grup al parlamentarilor care susţin Autostrada Nordului din dorinţa de a impulsiona realizarea acestui obiectiv de infrastructură extrem de important pentru dezvoltarea tuturor regiunilor din nordul ţării. Mă bucur că parlamentarii coaliţiei de guvernare din judeţele prin care urmează să treacă Autostrada Nordului au răspuns pozitiv iniţiativei mele şi mă bucur că există deschidere din partea conducerii CNAIR pentru dialog şi pentru colaborare în vederea finalizării acestui proiect vital pentru nordul României. Am stabilit ca aceste întâlniri de informare între grupul de parlamentari şi reprezentanţii CNAIR să aibă loc lunar, pentru că ne dorim să găsim împreună cele mai bune soluţii pentru a finaliza la timp Autostrada Nordului”, a afirmat deputatul PNL Călin Bota.

Conform Master Planului General de Transport al României, legătura între Baia Mare şi Suceava va fi realizată astfel: Drumul expres Baia Mare – Bistriţa, numit Someş Expres, şi Drumul Trans Regio Bistriţa -Vatra Dornei – Suceava, numit generic Bucovina. Acest proiect de infrastructură va realiza legătura dintre Coridorul 3 (Bucureşti – Regiunea Nord Est) şi viitorul punct de trecere a frontierei din zona Oar, prin intermediul Drumului Expres Baia Mare – Satu Mare – Oar, un proiect demarat deja de Consiliul Judeţean Maramureş în parteneriat cu Consiliul Judeţean Satu Mare, se mai arată în comunicatul de presă.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu