Share
Deputatul PNL Călin Bota: Legea offshore înseamnă dobândirea independenței energetice, creșterea veniturilor la buget și dezvoltarea rețelelor de gaz din țară

Deputatul PNL Călin Bota: Legea offshore înseamnă dobândirea independenței energetice, creșterea veniturilor la buget și dezvoltarea rețelelor de gaz din țară

Legea offshore, adoptată miercuri, 18 mai, de Camera Deputaților are drum drept spre promulgare și aplicare. Acest proiect, o prioritate pentru PNL, a fost depus în Parlament prin semnătura premierul liberal Nicolae Ciucă.

Deputatul PNL Călin Bota, membru în Comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților, susține că odată cu adoptarea acestei legi ,,România face un pas important pentru dobândirea independenței energetice, pentru creșterea veniturilor la buget și pentru dezvoltarea rețelelor de gaz din țară,,

Legea deblochează investițiile din Marea Neagră, iar România are astfel șansa să  producă mai mult decât va consuma, devenind un furnizor de securitate energetică regională.

,,Prin legea pe care am votat-o astăzi, alături de colegii mei, se stabilește un regim fiscal competitiv, veniturile fiind împărțite în proporție de 60% – statul român și 40% – investitorul. Același cadru fiscal va fi și pentru investițiile onshore de adâncime. Este vorba aici în special de cel mai mare zăcământ onshore descoperit în ultimele trei decenii pe teritoriul României, la Caragele (jud. Buzău), unde exploatare va începe în 2024.De asemenea, legea asigură un mecanism al statului român ca, în caz de criză, să asigure cu prioritate aprovizionarea României și, în plus, o verificare a contractelor bilaterale, tocmai pentru a preîntâmpina posibile probleme în aprovizionarea cu gaze naturale a țării.,, a precizat deputatul PNL.

Impactul la nivel macroeconomic al investițiilor în Marea Neagră este major pentru economia României și înseamnă, în mod concret: creşterea investițiilor de capital, creşterea veniturilor bugetare, crearea de locuri de muncă, creşterea contribuţiei la produsul intern brut, creşterea securităţii în aprovizionarea energetică, dezvoltarea furnizorilor locali şi a comunităţilor locale.

,,Prin astfel de proiecte, asigurăm creșterea economică a țării, dezvoltarea României și bunăstare pentru români. ,, a mai subliniat deputatul Călin Bota.

Biroul de presă

Cabinet parlamentar Călin Bota


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu