Share
Călin Bota: 148 ani de la înființarea Partidului Național Liberal

Călin Bota: 148 ani de la înființarea Partidului Național Liberal

În 24 mai, sărbătorim 148 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, partidul care a contribuit la crearea României moderne, unite şi independente. Marile momente ale istoriei noastre din ultimul secol şi jumătate sunt strâns legate de PNL şi de marii liberali care au condus şi au reprezentat cu onoare valorile liberale.

Dincolo de ideologie, liberalismul este o stare de spirit, un set de valori care ne reprezintă în tot ceea ce facem. Legat de valorile noastre, cel mai bine le definea Ionel Brătianu: ” În chestiunile mari, în acelea de ordin moral care stăpânesc viitorul unei neam, de care sunt legate interesele lui supreme de onoare şi naționalitate, nu pot fi prețuri de tocmeala, nu pot fi motive de oportunitate care să te hotărască a te compromite, coborând -te de pe tărâmul înalt şi sigur al principiilor.”.

În zi de sărbătoare liberală, alături de colegii mei din PNL Maramureș, am depus flori la bustul lui Ion I.C. Brătianu din Baia Mare, în semn de respect și recunoștință pentru cei care au clădit Partidul Național Liberal, în urmă cu 148 de ani.

Avem datoria de a transmite mai departe valorile partidului nostru și de aceea, astăzi, cu ocazia aniversării PNL, i-am premiat pe tinerii care su câștigat concursul pe care l-am inițiat anul acesta, pe teme legate de liberalism. Felicitări câștigătoarelor concursului și mulțumiri tututor celor s-au implicat în organizarea acestei competiții, care dorim să devină una de tradiție, pentru ca tinerii să învețe să cunoască și să prețuiască istoria și valorile liberale.

Să ne ghidăm în continuare după aceste valori şi să mergem mai departe pe drumul construirii României moderne, dezvoltate, europene.
La mulți ani, PNL !
La mulți ani, liberali!

Călin Bota

Deputat PNL Maramureș


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu