Share
Ana Birchall dezvăluie că PSD-iștii aveau o înțelegere cu UDMR încă pe vremea lui Dăncilă

Ana Birchall dezvăluie că PSD-iștii aveau o înțelegere cu UDMR încă pe vremea lui Dăncilă

Atac dur al fostului ministru al Justiției, Ana Birchall, după ce Viorica Dăncilă a condamnat inconștiența grupării Ciolacu în scandalul legat de autonomia Ținutului Secuiesc. Birchall a dezvăluit că PSD era în favoarea includerii amendamentului UDMR privind limba maghiară în Codul Administrativ încă de când la cârma formațiunii politice se afla Dăncilă, sugerând că ar fi vorba despre o ipocrizie.

„Zilele acestea când am citit „războinicele” declarații ale doamnei Dăncilă, sincer m-a bufnit râsul și mi-am propus să o ignor…. dar când văd că, în continuare, cu un tupeu pe care rar l-am întâlnit la o persoană tot declară în stânga și în dreapta cum a apărat domnia sa Constituția etc, nu pot să nu scriu aceste rânduri, ca să așezăm totuși adevărul acolo unde este!

Fără a scuza sau tolera ce s-a întâmplat în Camera Deputaților, eu fiind printre primele persoane care am reacționat și public exact atunci când am aflat de adoptarea tacită, o provoc public pe doamna Dăncilă ca până luni să își aducă aminte de amendamentul pe care UDMR voia să îl introducă în Codul Administrativ și ce „discuții” am avut cu domnia sa și ce reproșuri am primit atunci, tocmai pentru că „răzvrătita” de astăzi era în favoarea includerii acelui amendament in Codul Administrativ!

Amendamentul respectiv NU a fost inclus in forma Codului Administrativ adoptată în Guvern pentru că în calitate de ministru al justiției am formulat observații și am refuzat să semnez! Ca să o ajut îi spun că este legat de limba maghiară și are forma amendamentului introdus de UDMR la Codul Administrativ și trecut tacit în Senat! Dacă totuși nu își aduce aminte, poate să ceară ajutor domnului deputat Suciu Daniel, fost vicepremier!

P.S. „A făcut furori în Parlamentul European”. Și ea nu nimerește două vorbe din zece în engleză, nu mai zic de franceză… Dar ca să te laude Sputnik trebuie să ai niște merite deosebite!” – a scris pe Facebook Ana Birchall.

Lasă un comentariu