Share
Niște greci supărați au dat de pământ cu statuia unui înger, considerând că arată ca dracul

Niște greci supărați au dat de pământ cu statuia unui înger, considerând că arată ca dracul

Mai mulţi protestatari din Atena au dat jos de pe soclul ei o sculptură roşie, reprezentând un înger, rupându-i apoi aripile, în cadrul celui mai recent incident dintr-o serie de atacuri comise asupra acestei opere de artă, ai cărei critici au asemănat-o adeseori cu diavolul – informează agenția Reuters, citată de agerpres.ro.
Protestele ce au vizat această sculptură înaltă de opt metri, intitulată „Phylax”, al cărei nume înseamnă „păzitor” în limba greacă, au variat în ultimele săptămâni de la vandalizarea ei cu vopsea albă până la oameni care voiau s-o scuipe ori o tentativă de exorcizare a sa de către un preot care a stropit-o cu apă sfinţită.
Sculptura a fost inaugurată la începutul lunii decembrie într-un cartier aglomerat din suburbia Palaio Faliro, aflată în regiunea de coastă a Atenei. Printre protestatari s-au aflat rezidenţi, religioşi conservatori şi susţinători ai grupărilor politice de extremă dreaptă.

Cum au reușit să dea protestatarii cu îngerul de pământ? L-au legat cu o coardă de un camion și au pornit hardughia. Totuși, nici autoritățile nu se lasă. Au precizat că dacă statuia va putea fi reparată va fi reinstalată la locul ei.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu