Share
Un miliardar rus rămâne doar milionar după despărțirea de mezina lui Putin

Un miliardar rus rămâne doar milionar după despărțirea de mezina lui Putin

Magnatul Kirill Shamalov ar fi rămas fără aproape jumătate din avere drept pedeapsă pentru despărțirea de fiica cea mică a lui Putin, Katerina Tikhonova, după ce s-a vehiculat că ar avea legături cu o vedetă a lumii mondene, Zhanna Volkova, relatează ” The Sun” în pagina sa electronică, conform Agerpres. Scandalul a izbucnit după ce a Zhanna Volkova a fost fotografiată dansând tandru cu un bărbat misterios, de Ziua Sf. Valentin de anul trecut. Fața bărbatului este acoperită cu un emoticon zâmbitor, dar ceea ce se vede din acest partener de dans lasă să se creadă că el ar fi Shamalov, potrivit agenției de știri Open Media.

Necunoscute ițele Kremlinului

Kremlinul a recurs la politica sa obișnuită de a refuza să discute despre familia lui Putin, la fel cum nu a confirmat niciodată căsătoria din 2013 a Katerinei, de 31 de ani, cu Shamalov, fiu al unui vechi acolit al lui Putin. Relația l-a catapultat pe Shamalov, acum în vârstă de 35 de ani, la statutul de miliardar, dar un element cheie al averii lui i-ar fi fost încredințat în calitate de membru al familiei Putin. Lui i s-ar fi dat 4,3% din acțiunile companiei petrochimice și de gaz Sibur înainte de nunta cu fiica mai mică a președintelui rus. Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat pentru Bloomberg că bărbatul a fost forțat să renunțe la acest capital social în aprilie anul trecut. El ar fi renunțat la acțiuni fără a încasa nicio sumă, iar drept urmare și-ar fi pierdut statutul de miliardar.

Un minus de o jumătate de miliard de dolari

Anul trecut, averea lui Kirill Shamalov era estimată la 1,3 miliarde de dolari, iar acum aceasta ar fi de numai 800 de milioane de dolari, potrivit Bloomberg, dar ar putea fi chiar mai mică din cauza rambursării unui împrumut important și a posibilelor costuri legate de divorț, conform unor informații de la Moscova. Există însă și speculații care atrag atenția asupra unei „epidemii” de divorțuri în cercul lui Putin, sugerând că astfel de decizii pot fi luate pentru a proteja marile averi familiale de noile sancțiuni adoptate de SUA și UE.

”Trebuie să aibă testicule de oțel!”

Potrivit unor comentarii din Rusia, Shamalov și-a asumat un risc imens despărțindu-se de fiica lui Putin. „Shamalov trebuie să aibă testicule de oțel”, a declarat unul dintre internauții care au comentat. „Trebuie să-i mulțumească lui Dumnezeu și tuturor sfinților că este în viață și liber”, a afirmat altul.
Informații de anul trecut sugerau că Putin o pregătește cu discreție pe Katerina să preia șefia Kremlinului de la el. Katerina are propria ei carieră de femeie de afaceri, gestionând o serie de investiții cheie pentru universitatea de stat din Moscova.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu