Share
La numai opt ani, o băimăreancă e actriță de Hollywood

La numai opt ani, o băimăreancă e actriță de Hollywood

Premiera scurtmetrajului ”Hayley”, ce a avut loc la Cinema City Baia Marela începutul săptămânii, a decurs ca la carte, fiind prezentă mare parte din echipa de realizatori a a filmului, în frunte cu regizorul Michael Dolha. Vedeta feminină a fost  Daniela Maria Săcui Roman (elevă în clasa a II-a la Şcoala Internaţională Baia Mare).  Din motive de spațiu, pe afiș a apărut doar Maria Săcui Roman, lucru pentru care regizorul și-a cerut scuze. În mod premeditat,  micuța actriță a venit la premieră îmbrăcată la fel ca în film.

A primit  flori și o sumedenie de întrebări din sală. Foarte dezinvoltă, lipsită de trac, a răspuns prompt și sincer. După experiența de la Hollywood – nu e o figură de stil, acolo au avut loc filmările – Daniela Maria Săcui Roman a prins gustul actoriei și dorește să devină actriță. Nu s-a simțit  deranjată de faptul că au fost zile în care filmările au durat și 12 ore. Ba chiar a fost supărată că a pierdut ultima zi de platou, fiindcă se încheiaseră secvențele filmate cu ea.

În film, Tudor Petruț – ”liceeanul” din filmul care, pe vremuri, a avut mare succes la noi  – interpreta un rol negativ.  Pentru a o introduce pe Maria Daniela în atmosferă și în rol, acesta i-a fost prezentat ca un om rău. Tânăra actriță a spus că a realizat că nu e așa, după ce a participat la cina oferită de Tudor Petruț, la încheierea filmărilor.  Maria Daniela a colaborat foarte bine cu regizorul Michael Dolha, pe care îl cunoaște de când era mică.  Foarte mândră de ea a fost  – și este – mama ei, Sanda Roman Săcui, care nu a obiectat deloc la dorința fiicei de a deveni actriță.

Mai ales că în timp, lucrurile se pot schimba: acum Maria Daniela e fiica Sandei; peste ani e posibil să se spună: Sanda e mama actriței Maria Daniela. (A.G.)

 

Lasă un comentariu